Ons menu
Zeeuws kruidenbrood
€ 8,75
met Serranoham, aïoli, tomaten tapenade en roomboter
Huisgerookte en gemarineerde zalm
€ 17,50
Duo van huisgerookte zalm en gemarineerde zalm met een citrus dressing en komkommer
Carpaccio van de runderlende
€ 15,50
licht gerookt, met truffelmayonaise, oude boerenkaas, tomaat en geroosterde pistachenootjes
Gebakken gamba's
€ 14,50
Gebakken gamba's, grote garnalen met saus van langoustine, paprika en knoflook
Zeeuwse garnalenkroketjes
€ 17,75
met Belgische mayonaise
Kaaskroketjes van Kaasboerderij Schellach
€ 13,50
met appel- chutney
Gegratineerde Geitenkaas
€ 15,50
op een salade van rode biet, met gebraden appeltjes en geroosterde hazelnoot
Zeeuwse oesters
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 9,75
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 19,50
rauw met citroen en peper
Zeeuwse oesters (3 stks.)
€ 11,75
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Zeeuwse oesters (6 stks.)
€ 22,50
gegratineerd met tomaten-kruidenboter en oude kaas
Soepen
“Crèma d’ Langoustina”
€ 10,50
Bisque van langoustines, room en een scheutje cognac
Dagsoep
€ 7,75
de dagelijkse verrassing!
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood en roomboter
Vlees
Home made Spareribs
€ 24,75
gemarineerd met BBQ-marinade van o.a. Zeeuwse boerinkeukenstroop
“Geschnetzeltes”
€ 23,50
Roergebakken reepjes van kippendijen met champignons, ui en zachte roomsaus in het
pannetje geserveerd
Rib-eye
€ 29,50
Grainfed Runder Rib-eye van 250 gram geserveerd met een klassieke pepersaus
Gebakken varkenshaasje
€ 23,50
gerold in rauwe ham en basilicum geserveerd met pestojus en gepofte kerstomaat
Chefs-Favorite
€ 34,50
Tournedos 200 gr., het beste van de ossenhaas met verse bearnaise saus (uitsluitend op voorbestelling)
Vegatarisch
Vegetarische Sukade Steak
€ 23,75
geserveerd met truffeljus, stoofpeer en rode kool strudel
Vis
Vispannetje de “Boekanier”
€ 24,75
Verschillende vissoorten in romige schaaldierensaus, met kaas gegratineerd
Catch of the day
€ 0,00
een regelmatig wisselend gerecht van verse vis, bereid op wijze van de chef (dagprijs)
Op de huid gebakken zeebaarsfilet,
€ 25,75
geserveerd met een jus van Zeeuwse garnalen
Vanille crème brûlée
€ 10,00
met vanilleroomijs en amandel crumble
Pastel de Nata
€ 10,00
Warm custard pudding-taartje met vanilleroomijs en slagroom
Moulleux
€ 10,00
Lavacake van pure chocolade, met vanilleroomijs en slagroom
“Zeeuwse boerin”
€ 8,75
Vanilleroomijs met stroopwafelkruimels, advocaat en slagroom
Vanilleroomijs
€ 8,75
met huisgemaakte caramelsaus, crumble en slagroom
Rinus de rover
€ 8,50
Kindermenu frites met een kroket, appelmoes en mayo
Nemo
€ 9,75
kindermenu aardappelkroketjes met visfilet, appelmoes en mayo
Dekschrobber
€ 8,50
Frietjes met een frikandel, appelmoes en mayo
Maatje matroos
€ 8,50
Frites met kipnuggets, appelmoes en mayo
Ketelbinky
€ 9,75
Kindermenu met pasta en bolognaisesaus
Kinderijs
€ 5,50
Vanille-ijs met slagroom, smarties en een chup a chup lolly
Wij serveren de lunch van 12:00 tot 16:00, vraag gerust naar onze dinerkaart voor de grote honger..
DESEMBOL
€ 10,50
VLEESKROKETTEN (2 st)
met brood en mosterd
DESEMBOL
€ 15,75
GARNALEN KROKETTEN (2 st)
met Hollandse garnalen
Belgische mayonaise
DESEMBOL
€ 13,50
KAASKROKETTEN van kaasboerderij Schellach (2 st)
Met appelchutney, brood & boter
DESEMBOL
€ 13,95
Huisgerookte zalm, met citrusdressing, sla & komkommer
DESEMBOL
€ 13,75
Runder Carpaccio,
licht gerookt met truffelmayonaise, oude kaas, tomaat en geroosterde pijnboompitjes
PANNETJE MET STOOF VAN RUND
€ 17,75
Bereid met La Trappe dubbel geserveerd met friet of brood & boter
Uit de soepketel
€ 7,75
Dagsoep
de dagelijkse verrassing!
Uit de soepketel
€ 10,50
Bisque van langoustines met room en een scheutje cognac brood & boter
Uit de soepketel
€ 9,50
SNERT
Huisgemaakte erwtensoep met rookworst brood & Zeeuws spek
Uitsmijter
€ 9,50
met ham en/ of kaas
Uitsmijter
€ 9,95
met Zeeuws grilspek
Omelet "DE BOEKANIER"
€ 12,95
met ham, champignons, tomaat en kaas
Luikse wafel
€ 8,00
Luikse wafel met warme kersen & slagroom
Appeltaart
€ 4,75
Ambachtelijke appeltaart uit eigen keuken met of zonder slagroom
Apfelstrudel
€ 6,75
Apfelstrudel met vanillesaus en slagroom
van 09.00 uur tot 11.00 uur
Het restaurant

Heerlijk eten bij restaurant de Boekanier
In de keuken van de “Boekanier”, zwaait onze chef Anthon de scepter. Als we hem vragen wat zijn kookstijl is, aarzelt hij even; “Noem het maar Europees.”, zegt hij vervolgens. Frans, Spaans of Italiaans, hij deinst er niet voor terug om typische streekproducten in een ander jasje te hijsen.

Streekproducten en biologisch rundvlees
In de wintermaanden experimenteert hij graag. Zo heeft hij eens de rustige maanden gebruikt om het recept voor de perfecte gerookte zalm volledig te ontwikkelen tot de zalm met de juiste smaak en bite, zoals we die nu serveren. Ook wordt deze rustige periode gebruikt om eens goed de ogen de kost te geven en te proeven van al dat lekkers in onze prachtige provincie. Hij gaat dan “de boer op” zoals hij dat zelf noemt. Denkt U meteen aan oesters, mosselen en kreeft? Anthon kan ook heel blij worden van de wat minder voor de hand liggende producten. Bijvoorbeeld een keur aan groentes, maar ook biologisch rundvlees (zelfs van runderen die grazen in Vrouwenpolder), boerenkazen of brood van Zeeuws vlegelmeel.

Gedurende het wildseizoen dat zo rond half oktober begint, krijgt Anthon regelmatig een telefoontje van de jager. Deze natuurbeheerder met een jachtgebied rondom het natuurgebied de “Mantelinge”, heeft dan een hert of ree geschoten. Anthon weet dan al precies wat hij met het beest gaat doen. De leerlingen uit de keuken worden opgetrommeld voor een leerzame middag en een bevriende slager helpt met het stropen (ontdoen van huid en haar), uitbenen en portioneren van het mooie vlees van dit wild, dat beslist een prachtig leven heeft gehad en dat proef je!

Kortom er valt, welk seizoen het ook is, weer een hoop lekkers te proeven!

Deze website maakt gebruik van cookies
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.